producerat av xponent

Tavla säljes till förmån för Venedig

Medlemserbjudande

Pro Venezia kan genom generöst tillmötesgående av konstnären Boris Culjat erbjuda sina medlemmar och andra intresserade att köpa en litografi som är i högsta grad aktuell: ”Venedig sjunker” är en akvarell som Boris målade för ett par år sedan och Boris kommer för vår räkning att trycka en begränsad serie av denna. Medlemmarna har nu möjlighet att köpa tavlan (oinramad) för 1200 kr varav allt över självkostnad, över hälften, går till Pro Venezias stödkassa för Venedig.

Den som önskar köpa ett numrerat exemplar av denna vackra litografi ombedes teckna sig för det genom att maila till forvenedig@gmail.com senast 24 mars.

 

Boris Culjat är konstnär och arkitekt vars målningar har visats på ett flertal salonger i Sverige. Han är född i Kroatien, uppväxt och utbildad i Kanada och bosatt i Sverige sedan 1970-talet. Tematiskt återvänder han delvis till arkitekturen, men ägnar sig till minst lika stor del åt naturen och människan i sina motiv. Kontrasterna är i fokus – det mjuka mot det hårda, det mörka mot det ljusa, även det historiska, förgångna ställs mot nutid i hans målningar. Det är inte den exakta avbilden som intresserar Culjat utan tolkningen, abstraktionen och den fria associationen. Att fånga känslan av en tid eller en plats.