producerat av xponent

Smakprov från utställningen Glasstress

Pro Veneziamedlemmarna Gunnel Mörkfors och Inga Ullén har besökt den utställning på Murano, Glasstress, som beskrivs i föregående inlägg. Utställningen pågår till den 24 november, och Gunnel och Inga ger här smakprov på vad de sett:

”I den stora gamla glashyttan ”Berengo Studio” visas nu objekt från konstnärer som under 3 decennier arbetat här med hyttans glasblåsare. Här märks flera välkända namn från hela världen och från Sverige Bertil Vallien och Thomas Schutte, båda här med manshuvuden. Här finns också den kända ljuskronan av Ai Weiwei där blomsterslingorna blandas med handbojor och övervakningskameror, allt gjort i vitt vackert glas liksom förstås andra venetianskt inspirerade ljuskronor, praktfulla eller i förfall.”

Den som vill läsa mer om utställningen kan gå in på denna länk: http://glasstress.org/my-product/glasstress-2019/