producerat av xponent

Medlemskväll 28 februari

Dags för nästa medlemskväll! Den 28 februari får vi besök av Carla Toffolo som är chef för det permanenta kontoret vid Comitati Privati Internazionali per la Salvaguardia di Venezia.

Förra året var det 50 år sedan den förfärliga översvämningen i Venedig 1966 vilken blev den utlösande faktorn för en mängd räddningsprojekt för La Serenissima. En minnesutställning visades i Venedig i fjol och vi kommer att få se bilder därifrån. Carla berättar också hur hennes organisation sedan dess arbetar för Venedig med hjälp av UNESCO och andra organisationer men framför allt med frivilliga privata bidrag. Vi kommer att få höra om situationen idag och om det kontroversiella MOSE-projektet.

Dessutom kommer Malin Myrin att berätta om en resa, som hon tillsammans med andra experter från Fastighetsverket gjorde 2016, med inriktning på byggnadsteknik, vattenplanering m m.

Kvällen avslutas med en frågestund/diskussion med de två talarna tillsammans med Carl Tham och Hans Lepp med syftet att ytterligare belysa situation och framtid för Venedig. Denna diskussion liksom Carla Toffolos anförande sker på engelska.

Programmet genomförs den 28 februari kl 18.00 och är ett samarrangemang med ABF i deras lokaler på Sveavägen 41.
Kostnaden är 80 kr, dock 60 kr för pensionärer och studerande.
ABFs annonsering av kvällen finns på denna länk:
http://abfstockholm.se/event/2017/02/kommer-venedig-overleva/?back=http://abfstockholm.se/kalendarium/?when=36

Tyvärr går det denna gång inte att ordna vårt sedvanliga vinmingel pga de lokala reglerna men vi ser fram emot en trevlig kväll ändå, och mycket intressant blir den – varmt välkomna!