producerat av xponent

Program hösten 2018

Höstens första möte blir tisdagen den 23 oktober kl 18.30 då vi kommer att få höra professor Björn Meidal berätta om Strindberg i Italien och dennes syn på Venedig. Titeln på föredraget är: ”Jungfrufjärden är bra mycket vackrare än Medelhavet! Strindbergs resor till Italien 1884 och 1885”.

Björn är en ledande Strindbergsforskare och har skrivit och varit redaktör för otaliga publikationer om vår store och stridbare författare, som gjorde ett kort men intrycksfyllt besök i Venedig:
”Man går där lugn över att poliskammaren icke mera står i förbindelse med blykammaren eller Suckarnes bro, lugn över att inga storgubbar sitta och tjurhålla palatsen, utan att man kan få hyra ett sådant för 800 francs om året; lugn över att man, om man är målare kan slå sig ner med sitt staffli och sin stol i Marcuskyrkans högkor, så att nattvardsgästerna få maka åt sig.”

Ett annat Venedig än dagens… Mötet hålls i Salongen på Mäster Olofsgården, Svartmangatan 6 i Gamla Stan.

Tisdagen den 27 november 18.30 blir det ett nytt spännande föredrag: Venedig på analyssoffan. Vad är det som berör oss, som får oss att tycka så mycket om Venedig? Den som håller det är vår medlem Olle Björkström, som genom sitt yrke och sina känslor för Venedig har alla förutsättningar för att göra en intressant sådan analys. Mötet hålls i Swedenborgskyrkans Stjärnsal, Tegnérlunden 7.

Särskild inbjudan, med uppmaning till anmälan till medlemsträffarna, skickas ut när det närmar sig.

Styrelsen