producerat av xponent

Medlemskväll 31 januari

Vi börjar det nya året med att få lyssna till författaren Karin Wallin som berättar om sin nya bok ”Venedig, intryck från öst till väst”,  Carlsson förlag.

Ur förordet och förlagets presentation:

”Venedig är en stad som ingen annan. Den präglas av vemod och lust, skönhet, prakt och förgänglighet. Den stolta staden och handelsrepubliken, som en gång förenade öst och väst, stod i fokus i den dåvarande världen. Kulturer blandades och berikades. Man kan se staden som ett levande museum över svunna storhetstider. Men det är inte hela sanningen. Förutom sina närvarande gårdagar och sin turistspäckade vardag är Venedig även påverkad av en hotfull morgondag”.

I denna fullmatade betraktelse över staden och dess skatter presenteras förbluffande nog en delvis okänd stad genom författarens perspektiv och förmåga att se andra samband och historiska rötter än de vanliga. Volymen är generöst illustrerad.Venedigbok

Karin Wallin är konstnär och författare, född i Finland men bosatt och verksam i Stockholm sedan lång tid. Boken kommer att säljas till extrapris under kvällen!

Samma kväll kommer dessutom vår ordförande Hans Lepp att presentera höstens 5-dagarsresa till Venedig, där ett av alternativen är en tur till Palladios villor.

Plats: Det blir en för Pro Venezia ny lokal denna gång: Stockholms domkyrkoförsamlings samlingssal på Själagårdsgatan 13 i Gamla stan.
Tid: Tisdag den 31 januari kl 18.30.

Anmälan sker genom att betala en avgift på 100 kr via Pro Venezias plusgiro 57475-6, senast den 30 januari. Kom ihåg att ange ditt namn. Vi serverar vin eller vatten och snacks.

Välkomna önskar

Styrelsen