producerat av xponent

Pro Venezia-året 2021

Under det mycket speciella året 2021 har vår förening, trots att det inte varit möjligt att bedriva verksamheten som vanligt, ändå haft ett efter förhållandena aktivt år. När man tittar i backspegeln var det mycket som hände i föreningen:

  • Sju medlemsbrev skickades ut med uppdateringar om läget i Venedig. Saker som berördes var bland annat pandemins verkningar, det extrema lågvattnet i mars och rapporter från Sveriges nye konsul Toto Bergamo, Carla Toffolo och Katarina Rothfjell.
  • Flera andra utskick gjordes med tips om TV-program och länkar till intressanta artiklar.
  • Årsmötet genomfördes i två omgångar, först i maj med mycket begränsat deltagande fysiskt och medlemsröstning via mail, sedan i normal form i september med återstående frågor: val av styrelse, revisorer och valberedning. I styrelsen avgick Lars Gundberg efter många år med värdefulla insatser för Pro Venezia och Per Ahlander invaldes.
  • Ett medlemsmöte, i samband med årsmötets andra halvlek, kunde genomföras i september. Då höll Olle Björkström en mycket uppskattad betraktelse: ”Venedig och döden”. Ännu ett planerat medlemsmöte i december ställdes dock in med kort varsel av pandemiskäl.
  • En artikel av Hans Lepp ”Konstens Venedig” skickades ut till medlemmarna.
  • En mycket lyckad medlemsresa med 19 deltagare kunde genomföras i oktober. Venedig var underbart som alltid om än i munskyddets tecken och med mycket färre utländska men desto fler inhemska turister.

Trots det på nytt oroande pandemiläget nu i januari 2022 hoppas styrelsen att Pro Venezia ska kunna återuppta full verksamhet senare i vår – ja det hoppas säkert vi alla!

I kyrkan San Sebastiano där vår utmärkta guide Christina Stangalino berättar

 

Glatt under avskedsmiddagen