producerat av xponent

Venedigvandring – totalt ensam

Vår medlem Olle Björkström höll hösten 2018 föredrag för oss under titeln Venedig på analyssoffan. Vad är det som berör oss, som får oss att tycka så mycket om Venedig? Olle och hans Eva är som vi alla distanserade från det mesta nu, han har då letat på nätet efter information om hur det är just nu i Venedig och råkat på en sällsam film på YouTube av Imanol Zennaro, ”Going to Work in Venice Coronavirus Lockdown”. Olle är som framgick av hans föredrag känslig för de stämningar som Venedig kan framkalla och vad gäller filmen så föreslår han var och en av oss följande som en annorlunda upplevelse av Venedig:

”Ta 50 minuter av ditt liv, gärna med ett glas Aperol Spritz för att riktigt få in Venedigkänslan och följ med på en vandring genom hela Venedig, när Imanol går från sin bostad på Giudecca, till Sankt Marcusplatsen, vidare genom San Marco till Fondamente Nuove och till Murano där Imanol arbetar. Han säger inget under hela färden, vilket skapar ett meditativt lugn. Hela promenaden är vacker och gripande, en berörande upplevelse för den som tidigare gått på dessa gator när livet brusade på dem.”